Muziekschool

De muziekschool vormt het hart van onze vereniging. Vanuit de muziekschool worden nieuwe muzikanten voorbereid op een plaats in het orkest. Het is ook mogelijk om alleen muzieklessen te volgen zonder in het orkest mee te spelen. Muzikanten die lessen volgen bij de muziekschool zijn automatisch lid van de vereniging.

Alle lessen worden gegeven in de studio’s van Theater Kaleidoskoop. De lessen zijn wekelijks en de docenten van de muziekschool volgen het jaarrooster van de basisscholen. In de schoolvakanties zijn er geen muzieklessen.

Er is een mogelijkheid voor het nemen van twee proeflessen.

Het is zeer beperkt mogelijk om een muziekinstrument te huren van de vereniging. De kosten hiervoor bedragen €50,- per jaar met een eenmalige borg van €50,-. Wij hebben goede contacten met muziekwinkels in de regio die instrumenten verhuren.

Al onze lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten.

Koper
De koperlessen (als trompet, hoorn, bariton en trombone) worden verzorgd door Louis de Blieck. Deze docent geeft ook de drum- en slagwerklessen op maandag.

Klarinet
De klarinetlessen worden verzorgd door Nick Hoogland .

Saxofoon
De saxofoonlessen worden verzorgd door Nick Hoogland.

Dwarsfluit
De dwarsfluitlessen worden verzorgd door Sannie de Jongh.

Slagwerk
Het slagwerk wordt in de breedte aangeboden. Naast het drummen is er veel aandacht voor percussie-instrumenten. De lessen worden verzorgd door Patrick Streng.

Piano
Naast alle lessen voor blaasinstrumenten worden er piano- en keyboardlessen verzorgd door Elly Rote. Piano en keyboard maken geen deel uit van ons orkest.

Viool
Een nieuw instrument binnen onze muziekschool is de viool. Deze lessen worden gegeven door Manon ter Steege. Manon doet ook onze muzikale oriëntatie.

Muzikale Oriëntatie (algemene muzikale vorming)
Voor de beginnende muzikale jeugd verzorgen wij, bij voldoende belangstelling, een cursus Muzikale Oriëntatie. Hierbij maken de leerlingen kennis met diverse instrumenten uit het orkest en leren zij de beginselen van het noten lezen.

Voor vragen en uitgebreide informatie kun je contact opnemen via het contactformulier. Er wordt dan zo snel mogelijk contact opgenomen door de coördinator van de muziekschool.

 

Advertenties